torsdag 18 september 2008

Ramadan i Dubai

Ramadan är en av de fem grundpelarna i Islam och en viktig månad för alla muslimer. Friska och vuxna är under denna månad skyldiga till att avhålla sig från att äta, dricka, röka och sexuella relationer från gryning till skymning. Detta för att känna på hur livet är för de som har det sämre ställt en dig själv samt att komma närmre till gud, Allah.

Under denna månad bör man även leva exemplariskt. Ge pengar till välgörenhet, avstå från våld, ilska, girighet mm.

I Dubai under Ramadan brukar Sheikh Mohammed benåda kriminella från deras fängelse straff. Det verkar tex som en känd DJ från England som sitter i fängelse kan bli benådad. Denna DJ kom till Dubai för ett år sedan och råkade ha spår av marijuana i sina fickor. Han greps och fick ett långt fängelse straff.

Mycket pengar skänks också till välgörenhet denna månad.

För mig märks det mest på: kortare arbetsdagar, kort stubin hos en del muslimer som har låg blodsocker nivå, en av mina lunch kompisar är inte med och lunchar, inga nattklubbar att gå till på helgen, svårt att hitta trevliga ställen att fika på då mycket är stängt under dagen, mycket mindre trafik på eftermiddagarna samt att vi inte kan diskutera mat eller dricka på kontoret.

Inga kommentarer: