måndag 12 januari 2009

SVD om öknen

Svenska Dagbladet skrev ett intressant inlägg om öken hotell i Dubai: SVD om öken hotell. Jag håller med om att öknen har något magiskt över sig. Då jag är uppvuxen nära naturen antingen med sjö och hav eller berg så älskar jag att åka ut i öknen då det är ungefär samma känsla. Bab Al Shams som de skriver om i artikeln är faktiskt bara ca 30 minuter från min lägenhet.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ha, där har ju jag varit!

Anonym sa...

Hej

Jag och min fru har precis börjat planera en resa till Dubai och Abu Dhabi.

Hur är det med priser på kläder. Vad kostar t.ex. en Lacoste Piké?

Mvh
Rasmus

Anonym sa...

jag har några frågor till dig oskar som ja verkligen hoppas att du har tid o viljan att svara på =D...
ja skulle vilja kommer ner till dubai för att hitta jobb och boende.. jag har massvis med erfarenhet av restaurangbranchen och jobbar just nu som säljare o är toppsäljaren på företaget.. vart kan ja börja.. hur ligger jobben till lönemässigt?? hur klarar man sig på dom lönen ? finns d gott om försäljningsjobb... face 2 face kanske.. har dubai event försäljning.. om inte .. skulle man kunna starta igång något sådant där?? .. vad ligger hyrorna på för en enkel bra lägenhet med okey läge.. din hjälp kommer att uppskattas enormt mkt.. mvh anna ek

Oskarand sa...

Christoffer: ja det stämmer!

Till både Rasmus och Anna:
Kolla in min www.dubaiguide.nu där lite info finns.

Rasmus: Priserna är ungefär som i Sverige på kläder. En Lacoste Pike sist jag kolla låg på typ 750-800 kr. Nu är det dock Dubai Shopping Festival med mycket reor så om ni kommer nu kan ni fynda!

Anna: Jag jobbar själv inom försäljning inom hotell branschen. Inom denna bransch finns det gott om jobb även fast det ser lite sämre ut nu då beläggningen går ner. Event försäljning har du också. Både från hotellsidan och från event företag. Kolla in www.globalcaterer.com. Hade du frågat för 3 månader sedan hade jag sagt inga problem med jobb härnere men just nu är det lite osäkra tider även här. Löne mässigt är det ungefär som i Sverige. Jag får ut 16 000 i månaden men då har jag 0 räkningar (lägenheten betald av jobbet). Hyrorna är på väg ner men har tidigare varit väldigt höga men många gånger står företagen för boende, speciellt inom turism och event branchen.