onsdag 11 februari 2009

Rykten

Ett av problemen här i Dubai är att man aldrig riktigt vet vad som är sant eller inte. Fri press existerar inte här då de stora tidningarna ägs av Shejkerna och vad som är sant eller inte är ofta svårt att veta. Det ryktas att flera tusen visas ställs in varje månad då folk lämnar Dubai på grund av lågkonjunktur medans de stora tidningarna säger att det inte alls är sant, att det snarare är tvärtom. Ett annat rykte är att flera tusen bilar har hittats vid flygplatsen övergivna av expats som har köpt bil på kredit och nu inte kan betala då det har fått sparken (inom finans branchen) eller jobbat på provisions basis (mäklare) och nu väljer att lämna landet. Enligt tidningarna är det snarare 11 st än 1000....

Omöjligt att veta sanningen och rykten förstoras ofta flertalet gånger innan jag har fått höra dem. Sanningen är antagligen någonstans mitt emellan.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Finns det inga neutrala utländska tidningar på plats eller andra infosidor än dina som du kan lita på? Bra att du informerar. mycket intressant

Anonym sa...

Det ryktas om att det är ett nytt storföretag i uppstartsfasen i Dubai. Vad skriver tidningarna om det?

Kan för övrigt inte förstå hur ett land där runt 50 % åtminstone är vana vid demokrati och fri press kan acceptera något liknande. Som den anonyme kommentatorn skrev, borde inte någon neutral tidning titta närmare på detta?

Oskarand sa...

De som har varit länge i regionen säger att det är betydligt bättre nu och tidningarna har mycket mera frihet. De som jag persoligen läser med mest är Arabianbusiness.com och The National. Dessa tror jag är ganska neutrala men fortfarande svårt att veta. Christoffer: de som är här är här för att tjäna pengar genom att jobba skattefritt samt göra det i ett behagligt klimat. Det finns inte så mycket de kan göra åt många av de saker som gör en frustrerad i detta land. Det är bara att acceptera. De flesta räknar med att vara här i några år bara. Inte många som väljer att stanna hela livet så ingen bryr sig direkt tyvärr. Men det blir bättre och bättre för varje dag.

Oskarand sa...

u