fredag 20 februari 2009

Arbeta i Dubai

Via min hemsida www.dubaiguide.nu får jag ofta förfrågningar om jobb i Dubai så tänkte därför tillägna ett inlägg till detta.

Jobb situationen i Dubai just nu är inte den bästa. Skulle du ha frågat mig för 3-4 månader sedan skulle jag varmt rekommendera dig att komma hit och det var hyffsat enkelt att få jobb. Nu är situationen lite annorlunda. Hotell branchen där jag jobbar har svalnat av lite grann och även fast mitt hotell har hög beläggning så är snitt priser betydligt lägre en förra året vilket resulterar i sparkrav från ägarna och de flesta hotell har nu rekryteringsstopp. Det rör på sig lite grann då nya hotell fortfarande öppnar upp och behöver personal men då andra hotell har gjort sig av med folk är det mera konkurrens om platserna. En hemsida jag kan rekommendera för jobb in hotell branchen är: www.catererglobal.com där det dagligen kommer upp nya positioner.

Andra brancher är liknande. Byggbranchen som tidigare anställde mycket folk är nog bäst att glömma ett tag då många av det stora företagen har gjort sig av med folk.

Som det ser ut nu är det bästa om du har någon form av spets kompetens som är unik. Även fast Dubai inte går lika bra som tidigare rullar det fortfarande på och det är fortfarande en positiv utveckling av BNP till skillnad från många andra delar av världen så kanske är det lättare att få jobb i Dubai än andra delar av världen.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant. Kul att det rullar på i spännande Dubai!

Anonym sa...

Hur angående behov av ekonomer, revisorer.

Anonym sa...

vet du om det är någon efterfrågan efter rallare där. för har hört dom ska satsa mycket pengar på järnvägen.. vet du någon sida man kan söka jobb som det med i dubai??kan maila till min hotmail. : alexander-adolfsson@hotmail.com

Anonym sa...

Hej Oscar,

Hur är det med arbeten i Dubai nu?
Jag har en väninna som jobbar i en nattclub och trivs jätte bra där.
Jag funderar med på att jobba i nattclub. Är det något du skulle kunna rekommendera?
Min hotmail: beauty___maria@hotmail.com

Hareton sa...

http://www.hareton-holding.com/?page_id=1530

Lediga tjänster i dubai!

Sarkari Result sa...

People looking out for govt jobs should follow topics and website like this to gain more knowledge.

jessie karthik sa...

Jntu Fast Updates Check