fredag 25 november 2011

Konsten att valja ratt ko...

Ska till Barcelona pa rese massa. Pa flygplatsen och vantar pa pass kontrollen. Det ar alltid en liten ko for detta sa har lart mig hur man valjer snabbast. Konsten ar att ta den ko med mest Europeer... Av nagon anledning gar dessa koer fortare... Vi ska vara tacksamma over vara svenska pass som gor det mojligt att enkelt resa utan sa mycket visa problem!

tisdag 22 november 2011

Kultur krockar i jogging spåret

En av det mest spännande sakerna men ibland också det mest frustrerande är alla olika kulturer som finns här i Dubai. Jag brukar säga att alla länder finns representerade här förutom Israel.

Det som är intressant när man arbetar med olika kulturer är att se att vissa saker är helt rätt för vissa medans fel för andra.

Ett exempel är när jag tar en jogging runda i området där jag bor. I vårat område finns alla olika världsdelar representerade. Min jogging runda går runt 2 konstgjorda sjöar vi har här. Spåret är rätt smalt så det gäller att hålla sig på rätt sida!
Vilken är rätt sida? För mig är det så klart höger. För någon som har vuxit upp med vänstertrafik så är vänster rätt sida! Så när jag kommer springandes på rätt sida och möter någon som springer på fel sida så blir jag irriterad. Jag glömmer då att denne person som vuxit upp med vänstertrafik blir lika irriterad på mig!
Det finns alltid olika sidor på saker och ting!

fredag 18 november 2011

Tillbaka

I Dubai igen efter en vecka I Thailand. Temperaturen ar perfekt nu!

Ute och gar mitt pa dagen utan att svettas.

fredag 11 november 2011

Kineser

Befinner mig i Thailand där jag går en coaching utbildning men det är en annan historia som ni kan läsa om här.

Det jag ville skriva om här är Kineser...
För 8 år sedan studerade jag hotell och turism management i Schweiz. Våran lärare i turism sa till oss att framtiden är Kina och att rese branschen kommer påverkas av detta.
När jag var på Dubai flygplats var där fullt av Kineser! Massor av Kinesiska grupper på väg hem som har varit i Dubai. Väl framme i Bangkok hade jag ett samtal med hon som ägde vandrarhemmet jag bodde på och hon sa att hon har sett mest ökning i resenärer från Kina! Intressant var att de även börjar komma individuellt och inte bara i grupper.
Så våran turist lärare hade rätt för 8 år sedan. Kineserna blir en allt mer viktig grupp för turism och rese branschen!

tisdag 8 november 2011

The walk

Nere pa the walk for lunch. Grymt vader, grymt stalle, grymt mycket folk och tyvarr sjukt mycket trafik..

tisdag 1 november 2011

Öken safari

Då jag blev så trött på alla öken safaris här nere som i mina ögon är lite för "turistiga" så bestämde jag mig för att utveckla en egen tur. Jag hitta en bra lokal partner som är experter på äventyrsturism i Dubai. Tillsammans tog vi fram något som jag själv skulle vilja åka på.
Igår testade Emma Wiklund denna tur. Här bloggar hon om det: öken tur.
 Kul!