lördag 11 oktober 2008

Burj Dubai - världens nu högsta byggnad

Dubai bygger såklart världens högsta skyskrapa. Det är inte ännu klart hur högt det kommer bli men som det ser ut nu så kommer det sluta någonstans runt 800 meter. Det är en fascinerande byggnad att se och särskilt på lite avstånd. När man är nära förstår man inte riktigt men är man på avstånd och ser Dubai skyline så inser man hur otroligt hög denna byggnad är.



Hela området runt tornet heter Burj Dubai Downtown och blir ett nytt riktigt läckert område. Var på visning på ett nytt hotell i området som heter The Address och fick lite information om vad som händer. Burj Dubai Downtown kommer innehålla världens högsta byggnad, världens största shoppig centrum samt världens högst sprutande fontän.

Detta område byggs av ett av de stora byggföretagen här i Dubai som heter Emaar. De andra stora byggföretaget i Dubai heter Nakheel. Detta företag lanserade sitt nya torn på Cityscape 5 October 2008 som kommer heta Al Burj och troligen var högre en 1 km. Dessa två företag tävlar alltså om titeln världens högsta byggnad. Det verkar som Nakheels torn blir längre men Emaars Burj Dubai kommer ha titeln minst 5-6 år in Al Burj är klart.

Inga kommentarer: