fredag 17 februari 2012

Hotellen går som tågen igen

I slutet på januari hade vi ett kund event för min huvudbusiness - Helmsbriscoe. Vi arbetar med grupper till hotell och hjälper företag att hitta rätt hotell till bästa pris för grupper med mer än 10 rum över hela världen.

När vi hade vårat kund event fokuserade vi på att ge värde istället för att bara mingla. En stor del var därför en presenation om hur man bäst kan spara pengar för sina grupper till Dubai under 2012. Jag gjorde en hel del research för detta och det intressanta är att hotellen är nästan tillbaka på samma belägningsnivån som 2007 när det var boom tider härnere. Under vissa kongresser är Dubai smockfullt trots alla nya hotell som har tillkommit.

En grej som bidragit är Emirates kraftiga expansion. Jag skrev tidigare om deras Airbus 380 flotta som bara blir större och större. Så även fast nya hotell öppnas upp så lanseras även nya destinationer av Emirates.

Flera hotell öppnas upp i Dubai under 2012. DN.se uppmärksammade tex Marriotts nya jättesatsning som snart är klart (världens högsta hotell byggs i Dubai).

Tror det eller ej men som det ser ut nu så behöver faktiskt vi mera hotell härnere!

Inga kommentarer: