lördag 25 juni 2011

Hemma i Sverige

Är hemma i Sverige i 6 veckor för att kombinera lite semester och arbete. Skönt att lämna ett väldigt varmt Dubai! Skönt också att fira midsommar hemma. Förra året firade vi på Svenska Kyrkan i Dubai men måste säga att det är lättare att dansa runt stången när det är 20 grader istället för 45 grader...

5 kommentarer:

Martin sa...

Först till jag säga att du har en spännande blogg, bilderna och det du skriver ger en helt klart en liten uppfattning om hur det skulle vara att leva i Dubai.

Den egentliga anledningen till denna kommentaren är för att jag vill fråga dig om du kan något om Dubais skattesystem. Vet du till exempel hur hög skatten är på sparande (alltså skatt på kapitalinkomst)?

/Martin

Oskarand sa...

Tjena Martin,

Så gott som jag vet så finns det ingen skatt i Dubai. Du har alltså 0 i skatter men istället en del avgifter här och där. Var det något speciellt du tänkte på.

Anonym sa...

Hej!

Du nämner att det är jätte varmt i Dubai just nu, rekommenderar du inte att man åker dit nu i juli? Jag har nämligen blivit bjuden ner en vecka nu i juli och undrar om det är värt det? Kan man vara ute ngt på kvällarna? Vad kan man göra där i hettan?

/Karin

Oskarand sa...

Hej Karin,

Har du blivit bjuden så är det bara åka... man kan vara ute på kvällarna men det är väldigt svettigt. luftfuktigheten är hög! Man kan även vara ute under dagen om man ligger still vid poolen och badar mycket. Det man gör på sommaren är att hänga i stora köpcentrum. Shoppingen kommer vara bra då det är mycket reor överallt. Du kan också få riktigt bra pris på dyra hotell. Mycket är rabbaterat. Lycka till!

Anonym sa...

Tjena Oskar! Till att börja med så vill jag tacka dig så hemskt mycket för att du har startat denna blogg! Otroligt spännande och jag hoppas du kommer skriva i den lite oftare i fortsättningen! Själv har jag varit i Dubai och jag älskade stället!

Jag undrar hur arbetsmarknaden ser ut just nu i Dubai?
Vad rekommenderar du att man läser på högskolan/ Universitet för att hyffsat lätt kunna hitta ett bra och välbetalt jobb i Dubai?
Själv så börjar jag sista året nu på gymnasiet och undrar just därför över mitt val av yrke på universitet/högskola, eftersom att jag innerligt önskar att flytta dit så fort allt är färdigt.

Har en ekonom en chans i Dubai eller vad rekommenderar du? Vad behövs! :)

Är tacksam för svar!
Mvh.