torsdag 27 augusti 2009

Lyssna på skratt

Denna post har inte så mycket med Dubai att göra utan mera om att ha riktigt riktigt roligt.

För några år sedan arbetade jag ihop med en tjej som hade ett underbart skratt. Jag blev otroligt glad när jag hörde hennes skratt och funderade länge på om jag inte skulle ta och spela in det så att jag kunde lyssna på det när jag behövde. Då min kompis håller på mycket med hemsidor kom vi fram till att vi kunde bygga en hemsida runt detta. Vi har därför tillsammans lanserat www.listentolaughter.com som bygger på att skratt smittar av sig. Här kommer vi samla det roligaste skratten från Internet både videos och ljudfiler allt för att sprida glädje. Gå in och rösta på det skratt du tycker är roligast!

klicka här

onsdag 26 augusti 2009

Respekt till de som fastar!

Ett problem som uppstår under Ramadan som jag inte upplevde förra året är konsten att hitta käk.
De flesta restauranger är stängda mitt under dagen så för oss som inte fastar är det ibland väldigt svårt att hitta alternativ. Jag har även hört att det är olagligt att äta öppet och att man tom kan åka i fängelse om man gör detta.

Jag har hittat en mataffär bredvid kontoret som fortfarande säljer lite sallader där jag kan slinka in och hitta min mat. Då vi har några som fastar på kontoret kan jag inte äta på min normala kontorsplats utan får sitta eller stå i vårat minimala kök. Jag klagar dock inte, trots allt så äter och dricker jag till skillnad från muslimerna. All respekt för de som fastar hela dagen när det är 40 grader varmt ute!

måndag 24 augusti 2009

Ramadan Kareem

Så var det dags för Ramadan igen. Sedan i lördags är det faste månad för alla muslimer. Detta innebär för mig kortare arbetsdagar då jag kan gå redan vid 4. Det är också svårt att få tag på lunch då många restauranger är stängda under dagen.

Måste vara svårt detta år då det är riktigt varmt mitt på dagen!

måndag 17 augusti 2009

Dubai Mall

Kom precis hem ifrån Dubai Mall och måste säga att det verkligen börjar arta sig. I början när detta Mall öppnade i Oktober/November 2008 var det inte mycket att se. De flesta butiker hade inte öppnat, det var lite folk och det kändes dött. Nu har de flesta butiker öppnat plus saker runtomkring som bion och fontänen de har utanför. Efter mitt besök idag måste jag säga att ett besök till Dubai Mall är nu lika obligatoriskt som Mall of the Emirates, ökensafari och Madinat är om du kommer hit som turist en vecka.

Anledningen till detta är inte bara bra shopping utan framförallt området utanför där man har utsikt över hotellet The Address, världens högsta byggnad och världens största fontän. Magiskt!

söndag 9 augusti 2009

Dubai Metro

2009-09-09 händer något stort i Dubai. Då öppnar nämligen Dubai Metro för allmänheten. Iallafall 1 linje av de nu 2 planerade och ungefär 75 % av stationerna beräknas vara klara.

Detta är ett jätte projekt som tagit flera år och tanken är att det skall minska trafiken. Väntar med spänning vad som kommer ske. Det är verkligen en bil kultur i Dubai och man tar bilen mest hela tiden (tyvärr gör många det även efter några stänkare på krogen...).

Dubai Metro blir ett skytrain i det mesta fall men några stationer kommer även vara under mark inne i stan.

onsdag 5 augusti 2009

Barn aga e inte ok.

Skrev om kulturella skillnader häromdagen här:http://svenskidubai.blogspot.com/2009/07/kulturella-skilnnader.html. En av anledningarna var att jag tidigare på dagen sett en mamma örfila sin son på restaurangen dar vi käkade lunch. Det slog mig då hur stor skillnad det ar i synen på att aga barn i olika länder. For majoriteten av oss Svenskar ar det sa självklart att aga inte hör hemma när det galler uppfostring av barn. Läste en artikel i DN om folkomröstning i Nya Zeeland där majoriteten är för aga http://www.dn.se/nyheter/varlden/nya-zeeland-rostar-om-att-tillata-barnaga-1.925344. Mycket svårt for oss Svenskar att första en sådan sak!

For mig personligen så ser jag aga som ett sätt att lära sina barn att våld är en lösning på konflikter vilket självklart är ett mycket dåligt sätt att uppfostra sina barn.

tisdag 4 augusti 2009

Atlantis, Palm Jumeirah.

Var och käkade lunch häromdagen på hotell Atlantis. Fick en visning av hotellet och en trevlig lunch med deras director of sales för grupper. Intressant att se att hotellet går fantastiskt bra. Många tror att hotellen stor tomma i Dubai nu när det är lågkonjunktur och låg säsong. Vi fick berättat för oss att det var först budgeterat för 78 % beläggning i Juli som det fick ändra först till 82 % och sedan till 92 %. Slutliga resultatet var mer än 95 % beläggning! Detta i ett hotell med mer än 1500 rum och en utomhus temperatur på över 40 grader!

Lobbyn var verkligen smockfull med barnfamiljer från jordens alla hörn. Araber, Asiater och Europeer i en salig blandning.

Hur är hotellet då?
För en barnfamilj måste jag säga att det är ett perfekt semesteralternativ. Man behöver knappt lämna stället då allt finns här. Vattenlandet är jätte stort med massor av olika vatten rutsch kanor.