onsdag 27 januari 2010

Att köra på motorvägen

Det finns ett intressant sätt att köra bil här i Dubai som är ett nytt koncept för min del... För er som har åkt på Sheikh Zayed borde känna igen er.

Det går till på så sätt att man lägger sig i vänstra filen ca 3 cm bakom bilen framför för att sedan blinka med helljusen med hopp om att bilen framför byter fil. Bilen framför har då två alternativ. Antingen byta fil eller göra samma sak mot bilen framför. Oftast väljs det senare. Så snart har du en rad med bilar som kommer som i en konvoj blinkandes med helljusen. Sjukt, stressigt och helt djävla livsfarligt!

måndag 18 januari 2010

Intressanta debatter om Mellanöstern

För den som är intresserad av Mellanöstern så kan jag varmt rekommendera dessa Dohadebates. Alla går att se online.
Denna handlar om Dubai och deras framtid.

måndag 11 januari 2010

Dubaiforums

En skön sida är www.dubaiforums.com med riktigt sköna diskussioner om livet i Dubai. Titta tex på denna: Sheik Essa. Rolig diskussion om en riktigt sorglig historia i övrigt...

tisdag 5 januari 2010

Burj Khalifa

Eftersom namn bytet från Burj Dubai till Burj Khalifa var så hemligt och antagligen ett ganska färkst beslut så glömde de att registrera www.burjkhalifa.com... En smart Pakistanier gjorde slag i saken och registrerade namnet... Blir intressant om han lyckas sälja tillbaka namnet till Emaar...
Läs om det här: Domaingrabber

måndag 4 januari 2010

Burj Dubai blir Burj Khalifa

Så hur var invigningen? Jag valde att se på håll hos en vän efter att ha stått i bil kö i 1 timma... Jag var bjuden till en fest i en lägenhet i området precis framför byggnaden men efter att stått helt stilla på Sheikh Zayed så gav vi upp och åkte hem. Såg fyverkerierna på håll från min väns balkong.
Intressant är namn bytet från Burj Dubai till Burj Khalifa. Sheikh Khalifa är nämligen från Nayhan familjen som är rulers of Abu Dhabi. De har pumpat in massa pengar i Dubai så att de har kunnat betala tillbaka lite av sina skulder. Jag gissar att det är en av anledningarna till namnbytet.
Jag ser framför mig en förhandling mellan Sheikh Mohammed och Sheikh Khalifa där Mohammed frågar efter pengar och Khalifa frågar varför han skulle ge pengar till Mohammed när han har skapat problemen först. Att kalla världens högsta byggnad efter ditt namn och på så sätt hamna i historieböckerna för alltid antar jag va värt en del...
Här är lite av fyverkerierna:

Burj Khalifa invigning

söndag 3 januari 2010

lördag 2 januari 2010

Burj Dubai

Imorgon är den stora dagen! Invigningen av världens högsta byggnad!
Har försökt hitta lite information om vad som händer imorgon men det enda som står på Burj Dubais hemsida är att det börjar 17:00 och att det finns extra parkering? Har inte bestämt vart vi skall titta på fyverkerierna men återkommer med rapport.