söndag 27 september 2009

Äntligen höst!

Tillslut var den över! Den hemska sommaren! Sakta men säkert börjar vi komma ut ur våran sommar depression och komma in i höst glädjen!

Uteserveringarna är fulla, golf säsongen är här, beach 2009 är här, äntligen kan man börjar röra sig utomhus igen!

Jag har aldrig i mitt liv upplevt en sommar depression innan jag kom till Dubai. Detta kommer sig av att man under 2-3 månaders tid inte spenderar någon tid utomhus. Det är shopping center, lägenheten och kontoret och man blir galen av det! Men efter regn kommer sol som man brukar säga! Nu börjar det härliga säsongen här nere! Tiden då man kan skicka kaxiga sms från stranden när man vet att det är en mörk, regnig November dag...

Kompisar snart kommer smsn!

torsdag 17 september 2009

Utlandssvensk

Sitter och käkar en knäcke macka med Kalles kaviar samtidigt som jag läser DN... Att vara utlandsvensk nu och för 15 år sedan är väldigt annorlunda.

Internet gör det möjligt att hålla koll på vad som händer i Sverige och det flesta utlandsvenskar är nog dagligen inne på Svd.se eller dn.se.

Ikeas spridning har gjort att när man är sugen på Svensk mat så finns några av godbitarna där... Ikea i Dubai har en liten avdelning med Svensk mat. Mest godis och chocklad men även knäckebröd, tunnbröd, Kalles kaviar mm.

Med innebandy på tisdagar, Kalles kaviar i kylen och DN på nätet så stillar man hemlängtan. Nej, nu ska jag kolla lite Parlamentet på youtube.

onsdag 9 september 2009

Dubai Metro, fortsättning

Läste idag att 6 % reser kommunalt i Dubai. Resten tar alltså bilen. Målet är att få upp detta till 30 % och tunnelbanan är del av detta projekt.

Antalet registrerade bilar har tredubblas sedan 2005 då befolkningen har vuxit enormt senaste åren så detta är verkligen efterlängtat. Nu hoppas vi att parkerings problem och köer kommer minska drastiskt.

Ikväll kl 09:00 inviger Sheikh Mohammed Dubai Metro.

tisdag 8 september 2009

Dubai Metro

Så imorgon är den stora dagen. 090909 är datumet då Dubai Metro invigs. 10 stationer beräknas vara klara. Detta är ett jätte projekt som började för några år sedan då Dubai hade en enorm tillväxt och situationen inte var hållbar då trafiken blev ett riktigt stort problem.

Frågan är vilka som kommer använda Metron då det är en bilkultur här och de flesta är vana att ta bilen överallt.

En intressant sak är att vagnarna kommer ha 3 klasser. En guld klass för VIP, en klass bara för kvinnor och barn, samt en vanlig ekonomi klass. Har aldrig hört talas om en tunnelbana med olika klasser...