torsdag 20 november 2008

Invigning av Atlantis och Palm Jumeira

Ikväll var det invigningsfest för The Atlantis och Palm Jumeira. De firade med en jätte fest på hotell Atlantis med massor av världskändisar inbjudna. Då jag inte är världskändis en var jag inte bjuden men då de var generösa nog att bjuda på fyverkerier för miljontals kronor kunde vi njuta av detta på avstånd. Vi såg fyverkerierna från stranden på Sheraton Jumeira och det var verkligen häftigt. Hade höga förväntningar då detta skall vara de största fyverkerierna någonsin och jag måste säga att dessa överträffades!


fredag 7 november 2008

Dubai Land

Har haft två goda vänner på besök och en av dagarna tog vi en tur ut till Dubailand sälj kontor för att ta oss en titt. Dubailand är nästa stora projekt som byggs här i Dubai och området är ute i öknen. Det byggs i etapper och den första delen skall vara klar 2010. På säljkontoret har de byggt upp miniatyr skalor av vad som kommer att hända.Det är svårt att förklara hur stort detta kommer bli. Det är ett vansinnets projekt! Det kommer bla att finnas Eifel tornet, Taj Mahal och lutande tornet i Pisa med den enda skillnaden från originalen att de tydligen skall bli större en i verkligheten!

Det byggs Legoland, vattenparker, massor av golfbanor, världens största hotell med 6000 rum plus massor av andra olika typer av nöjesparker.



Skall bli väldigt intressant att se detta när det är klart om det någonsin blir helt klart!