lördag 29 oktober 2011

Helmsbriscoe rockar

Fick följande mejl från våran CEO häromdagen:
"I am pleased to report that we have just wrapped up the largest booking quarter in our companies’ history!   We had exceptional July and August results and then ended the quarter with a tremendous $84 million month in September.  This September push put us over the impressive $200 million mark for the 3rd quarter of 2011.  Congratulations to all of you who have worked hard to continue to earn the trust of your existing clients while also growing your business by adding new clients.  The word is out, planners know they can rely on us, and Corporate and Association Executives increasingly see us as a high quality extension of their staff’s capabilities.

I have always believed that we have the best people and that no one takes better care of their clients than we do.   These remarkable numbers proves that to be true.  Clients have options, more today than ever before, and the fact that we continue to grow our share of the meetings marketplace spend is a testament to the work we do every day."

Kul! Vi har verkligen ett bra koncept som är win, win, win! (kunder, Helmsbriscoe, hotell).

torsdag 27 oktober 2011

Flask rummet

Var pa Armani hotell och kaka frukost I morse. Intressant att de har ett separat flask rum...

Empower your Business with BlackBerry® and Mobile Solutions from Etisalat

lördag 22 oktober 2011

Exportradet

Ar pa en dagskonferens om CSR - corporate social responsibility.

Dr Ewa Bjorling, varan Svenska handelsminister ar har och haller tal. Henne intrudktion var Her Excellence Dr Bjorling... Undrar vad hon tycker om den titeln?


Empower your Business with BlackBerry® and Mobile Solutions from Etisalat

Fläsk

Sitter på soffan och kollar TV. Härnere är många kanalerna från Saudi Arabien. De visar internationella filmer och tv serier på Engelska med det enda att reklamen är på Arabiska.
En rolig grej som jag märkte ikväll när vi kolla en reality show typ "Hells Kitchen". Varje gång de nämnde fläsk så var det borttaget. Ersatt med ett beeeep. Tog ett tag innan jag fatta. Det lätt så här: jag steker på äggen och beeeep. På frukost menyn har vi ägg och beeeeep. Riktigt sjukt!

tisdag 11 oktober 2011

1833

Läser på om Dubais historia. Tydligen har Maktoum familjen styrt i Dubai sedan 1833. Då var det ingen stad utan en liten liten by. Runt 1900 så lockade Maktoum hit många Iranier genom att ge dom skatte lättningar. Så redan då användes samma strategi som idag. Intressant.

torsdag 6 oktober 2011

Shisha

Sitter och drar en shisha med nagra svensk somalier pa movenpick. Mycket trevligt.

Empower your Business with BlackBerry® and Mobile Solutions from Etisalat

måndag 3 oktober 2011

Dubaiguide nu också på Tyska

Fortsätter att bygga mitt hemsido imperium och har nu lanserat en Tysk guide till Dubai. Byggde den på samma format som min Svenska. För er som vill bättra på skol tyskan: Tysk rese guide till Dubai.

söndag 2 oktober 2011

Helmsbriscoe i Dubai, mitt jobb

Tänkte skriva ännu ett inlägg om vad jag arbetar med för jag är så sjukt passionerad över det jag gör.
När jag flyttade ner till Dubai för 4 år sedan arbetade jag på Sheraton som säljare. Efter 2 år beslutade jag mig för att byta till det jag gör nu - Helmsbriscoe.
HB är världens största företag när det gäller grupp bokningar till hotell. Vi jobbar enbart med "venue finding" för grupper. Dvs, hitta rätt hotell till bästa pris för grupper över hela världen.
Tack vare att vi boka 25 000 möten och 3,9 miljoner rumsnätter förra året kan vi i princip garantera bästa möjliga pris. Notera att jag säger bästa möjliga och inte lägsta... Grupp priser på hotell varierar beroende på massor av faktorer som tex - vad som händer i stan, hur fulla andra hotellen är, förväntad beläggning mm.

Jag får tex ibland frågan om jag kan fixa bättre pris på ett hotell i Abu Dhabi under Formel 1. Svaret är nej. Priset är satt sedan långt tidigare och jag kan inte fixa lägre pris - dock så kan jag fixa samma pris och hjälpa till att hitta dom hotellen som är lediga.

Huvudgrejen av det vi gör är faktiskt att spara tid till våra kunder. Då vi kan hotell branschen innan och ut så kan företagen få en expert på detta som del av deras team, utan att behöva lägga till oss på lönelistan... våra kunder betalar nämligen inget för våran tjänst utan vi får betalt från hotellen!
Det är alltså en no brainer! I mina ögon borde alla företag arbeta med Helmsbriscoe! Det finns ingen anledning till att inte göra det! Jag är sjukt passionerad i konceptet!

När jag arbetade för hotell var mitt jobb att sälja det hotellet bara till högsta möjliga pris, nu är mitt jobb att hitta rätt hotell för kundens behöv till lägsta möjliga pris. Jag är på kundens sida.

En annan grej som är annorlunda är att ingen av Helmsbriscoe anställda har någon fast lön. Vi arbetar alla på provisions basis. Detta innebär att vi göra allt för att serva våra kunder, om jag inte ger allt för min kunder har jag ingen mat på bordet helt enkelt.

Detta märks också när jag möter andra HB anställda på de stora mässorna i Tyskland och Spanien. All arbetar på samma sätt. Vi är 1200 entreprenörer över hela världen som har en passion för hotell branschen. Vi har grymt kul ihop och det är 0 politik inom företaget!

Att arbeta på provisions basis passar inte alla, det är ibland tufft. Dock ger det möjlighet till riktigt stora pengar och en livsstil som passar mig.
Även om jag håller på att lansera andra projekt som jag kommer arbeta med i framtiden, bla coaching, föreläsningar och olika produkter inom personlig utveckling så kommer jag nog alltid också arbeta med Helmsbriscoe.