onsdag 28 september 2011

Hur bor man i Dubai?

När jag hade min grupp från Sverige här för 2 veckor sedan var det flera som frågade hur man bor i Dubai. Generellt bor Européer i några av de nya områdena som Dubai Marina, Greens, Emirates Hills etc. Många av dessa är ny byggda och är anpassade för just boende. Vi bor i en 2a i ett område som heter Greens. Det är lite byggnader och ett litet köpcentrum med några affärer och restauranger. Nedan är en film om hur det ser ut.

måndag 26 september 2011

Bästa stranden i Dubai

När vi åker till stranden åker vi oftast till den som är bredvid Burj Al Arab. 10 minuter hemifrån och ganska lugnt.
Rätt grym solnedgång häromdagen.

måndag 19 september 2011

Rolls Royce i Dubai

Var på fest i fredags och hamnade bredvid en kille som arbetade med att sälja Rolls Royce i Dubai. Intressant att höra hur det funkar. Han gav följande fakta (som jag antar stämmer då han arbetar med det).
- Dubai är tredje största marknaden för Rolls Royce efter Peking och Abu Dhabi
- Förra året såldes strax över 70 bilar i Dubai
- 50 % av kunderna i Dubai är Indier
- Det ända hotellet i Dubai som har Rolls Royce är Burj Al Arab och de har exklusiva rättigheter för det. Det köpte sin senaste flotta 2007.
Intressanta siffror.



tisdag 13 september 2011

Video blogg nr 2

Här kommer del 2 av min video blogg. Jag har fortfarande mycket att lära... tex att det är svårt att filma  när det blåser. Tyvärr hörs inte så mycket av alla bra saker jag skulle säga...
Jag var ute med en grupp på 20 personer som hade bokat min öken safari. Filmen är när vi precis landat och vi börjat sätta upp grillarna. Tyvärr var vi tvungna att byta plats för grillen i sista minuten då det blåste för mycket där vi hade tänkta vara först. 

söndag 11 september 2011

Video blogg

Jag hade tänkt börja video blogga lite. Tror att det kommer ett ta ett tag innan jag får rutin framför kameran... här är första klippet. Vi var och fika på One & Only Palm Jumeirah ute på palmen och stanna för att ta lite bilder på Dubai Marina skyline... Jobbar på att bli bättre framför kameran...
 

torsdag 8 september 2011

Gissa leken

Sitter I lobbyn pa Address Down Town och vantar pa 2 Svenskar som e nere pa besok. Dom ar sena sa kor "gissa vilket land leken". Riktigt rolig lek I Dubai. Det gar ut pa att man sitter nagonstans dar mycket folk passerar sedan forsoker man list ut vartifran dom kommer. Borjar bli ratt bra det.
Empower your Business with BlackBerry® and Mobile Solutions from Etisalat

torsdag 1 september 2011

Eid

Då var tillslut faste månaden Ramadan slut. Denna månad avslutas med Eid helgen som är 2 dagar ledig. I måndags kväll annonserades att Eid föll på tisdag. Det är så det funkar här. Ingen vet när helgen är förrän mån kommittén har officiellt annonserat vilka dagar det blir. Flera som var missnöjda då alla trodde de skulle vara onsdag - torsdag dvs långhelg onsdag-lördag... Då jag är entreprenör och bestämmer min egen tid så bestämde jag mig för att arbeta. Jag har bestämt mig för att göra en Omanguide. Oman är ett mycket trevligt land och bra kontrast till Dubai med alla köpcentrum. Guiden är inte helt klar men tänkte ändå lanserade den här. Så här är guiden: Din Svenska Guide till Oman. Jag hoppas kunna åka i september på en research resa och ta lite justa bilder. Återkommer om det.