lördag 27 augusti 2011

Väder i Dubai

I Sverige är väder ett stort samtals ämne. För de som bor i Dubai är väder inte något man direkt diskuterar. Dock finns det ett undantag. Under sommar månaderna juni, juli och augusti pratar man mest hela tiden väder. Det kan låta så här:
- shit va varmt det var förra helgen?
- Ja, visst var det, men det börjar bli bättre nu
- Jepp, inte lika fuktigt och snart kan vi reta dom därhemma att vi ligger på stranden när de har 5 grader varmt och regn...
- hehehe, aaah längtar till oktober!

lördag 13 augusti 2011

Kempinski

De flesta reastauranger ar stangda over lunch under Ramadan. De som ar oppna ar darfor smock fulla. Idag kakar vi lunch pa Kempinski. Denna restaurang/fik som vi sitter pa ar normalt helt tom pga att hotellet ligger inne I Mall of the emirates och darmed konkurerar med alla resaturanger inne I kop centrummet. Det lonar sig att vara oppen under Ramadan!

Empower your Business with BlackBerry® and Mobile Solutions from Etisalat

måndag 8 augusti 2011

Ramadan

Så tillbaka i Dubai i värmen. Denna månad är det faste månad. Detta innebär att det är olagligt att äta på offentliga platser när solen är uppe. Många restauranger har stängt eller bara öppet för take away. De som är öppna har skynken för att dölja gästerna. På kvällstid, när solen gått ner, så äts det dock ordentligt! Man bryter fastandet med en fest måltid som kallas för Iftar. Det är vanligt att företagen bjuder på en Iftar och man tillsammans går och avnjuter detta på samma sätt som vi äter jul bord i Sverige (undantaget är alkoholen...). Du kan läsa mera om det som gäller här:
Ramadan in Dubai

torsdag 4 augusti 2011

Tillbaka i Dubai

Lamna ett 23 gradigt Stockholm och hamna i ett 46 gradigt Dubai... AC sasongen ar har.

Empower your Business with BlackBerry® and Mobile Solutions from Etisalat