onsdag 23 februari 2011

Ikea

Som alla utlandsvenskar aker jag till ikea nar ja har hemlangtan. Det ser precis likadant ut forutom denna skylt. Har maste man forklara varfor man ska ta undan sin egen bricka...
Empower your Business with BlackBerry® and Mobile Solutions from Etisalat

lördag 19 februari 2011

Vad som händer i regionen?

Det verkar som det är demonstrationer lite överallt i Mellan Östern... Intressant att kolla första sidan på en av UAE största tidningar idag: www.thenational.ae. Ingenting om Bahrain medan både DN och SVD har det som den största nyheten med stora bilder på demonstranter. Nyheterna är som sagt lite vinklade...

UAE har inga demonstrationer då ledarna här fortfarande är väldigt populära. De har lyckats bra med att sprida olje pengar så att de allra flesta har det väldigt gott ställt. Det har inte alltid varit så. Tydligen så ville några av de stora köpmanna familjerna göra uppror på 50-60 talet här i Dubai. Tydligen så var bla Futtaim familjen inte bästa vän med Maktoum familjen (kungliga familjen). Dessa familjer blev då tilldelade rättigheter för vissa varumärken vilket har nu gjort dem till några av de rikaste familjerna i världen. Futtaim har tex rättigheterna för IKEA, Toyota, Volvo mm och äger köpcentrum som Mall of The Emirates och Festival City.

Därför behöver man inte som boende i Dubai vara orolig för detta. Dock så är det lite oroligt om det händer något i Saudi Arabien. Hotell branschen tex gör väldigt mycket pengar på Saudi familjer som kommer till Dubai.

Följer det som händer med spänning.

lördag 12 februari 2011

Skidtävling

Så tävlingen blev av och det var skit kul. Vi hade många skidåkare som ställde upp och det är otroligt hur mycket roligare backen i Ski Dubai blir om man ställer upp lite pinnar och sedan tävlar!

Afterskiin blev också lyckad. Livebandet rockade på och det blev en riktigt rolig kväll!

Vi får verkligen tacka Peak Performance som gick in som sponsor och gjorde att detta blev av!