tisdag 31 augusti 2010

Ramadan



Ramadan pågår för fullt härnere. Detta innebär att de flesta arbetar till kl 3 eller 4 som inte är muslimer och muslimer får gå hem runt 2-3 tiden. Det är skönt med kortare arbetstider men samtidigt lite störigt då det är svårt att få tag på folk och svårt att hitta något att äta. 90% av alla restauranger är stängda över lunch! De som är öppna täcks så att inte de som fastar ska behöva se mat.

Costa kafferna är öppna men täcks helt som i denna bild.

Iftar kallas middagen när man bryter fastan efter att solen har gått ner. De flesta restauranger erbjuder olika alternativ för Iftar. Trevligast är att gå till något tält vid något hotell. Dessa sätts up speciellt för denna månad. Testade Atlantis tält häromdagen och det var riktigt trevligt. Enormt stort!
De flesta företag gör en Iftar för sina anställda ungefär som ett julbord hemma.


tisdag 10 augusti 2010

Kempinski Palm Jumeirah

Än så länge är det bara Atlantis som har öppnat på palmen men under hösten kommer flera nya hotell öppna upp. Jag var idag och tittade på Kempinski Palm Jumeirah som också ligger längst ut på palmen men till vänster om Atlantis. Väldigt lyxigt måste jag säga! Det påstods vara samma storlek som Atlantis men med 240 rum istället för 1600 rum så ni kan tänka er hur stora rummen är... De har 10 villor som är enormt stora! Bilden nedan är tagen från översta våningen av villan och har såklart bubbelpool och pool! De kommer tydligen ha en cigarr och konjak bar med bra utsikt så jag ser framemot att sitta där och filosofera i December när dom har öppnat!

lördag 7 augusti 2010

En vecka kvar

Då var det 1 vecka kvar till faste månaden Ramadan börjar. Klubbarna var tydligen fulla i helgen då folk passade på att gå ut en sista gång på en månad och dricka alkohol.
Jag tog det rätt lugnt. Var på Westin och käkade lunch men några vänner och uppdaterade oss vad som hänt under sommaren. Den Muslimska kalendern är baserad på månen så deras år är ca 10 dagar kortare vilket innebär att Ramadan flyttas tillbaka ca 10 dar varje år. Så detta år är faste månaden i Augusti vilket är väldigt tufft då det är varmt och solen är uppe längre.

tisdag 3 augusti 2010

Brände mig

Jag brände mig på handen i dag...
Inte på någon kastrull utan på ratten i min bil som stått i solen i några timmar...
Det är varmt just nu och jag tror jag har varit utomhus i högst 20 minuter totalt sedan jag landade i lördags...