onsdag 30 juni 2010

Sheikh Mohammed intervju CNN

Intressant.

onsdag 23 juni 2010

Så blir midsommar vädret i Dubai?

Fredagen ser ut att bli djävligt het. Hög luftfuktighet och soligt i större delen av UAE. Risk för nederbörd: 0 % .

fredag 18 juni 2010

Utsikt

Har väldigt trevlig utsikt från min nya lägenhet. Från våran balkong kan man se havet och hela världen...

onsdag 16 juni 2010

Sommar rean har börjat

Sitter och käkar i Dubai mall. Har fortfarande inte någon Internet uppkoppling så använder deras trådlösa som är gratis.
Funderade på om sommar rean hade börjat. Kollade till vänster och insåg att den hade det. Där satt 3 små kinesiskor med 10 stora shopping påsar från Gucci, LV, Tom Ford etc... Påsarna var så stora så att de nästan måste ta taxi från butiken för att få med sig allt...

lördag 5 juni 2010

Att hyra en lägenhet...

Så nu har vi flyttat till våran nya lägenhet precis bredvid Dubai Mall. Efter 2 dar trivs vi fortfarande jätte bra...

Tänkte berätta hur lägenhets letande går till här i Dubai. Då vi som de allra flesta är här tillfället väljer vi att hyra en lägenhet istället för att köpa.

Jag har funderat på att köpa ett tag men framtiden är fortfarande alldeles för osäker i mitt tycke. Priserna på att köpa och hyra har båda gått ner efter att fastighetsbubblan sprack någon gång i slutet på 2009. Ett problem med att köpa är för mig det faktum att det ibland är svårt att veta sanningen. Det är omöjligt att säga hur många projekt som fortfarande kommer att slutföras och hur många som inte kommer hända och detsamma gäller med utflyttning/inflyttning. Det senaste officiella jag hörde är att det nu är mera invånare i UAE än 2009 vilket låter konstigt men det är som sagt omöjligt att veta vad som är sant och inte. Detta är inte så lovande för en stor fastighetsinvestering från min sida...

Så då återstår att hyra. Våran gamla lägenhet hade vi till sista maj och vi började leta nytt någon gång i mitten på maj. Det kan tyckas sent men det är så hög ruljans på lägenheterna så vi kände att det inte var någon ide att börja tidigare. Vi siktade in oss på ett område som vi gillade med målet att ha en liknande lägenhet som vi hade men komma ner i hyra 15000 - 20 000 kr på årsbasis.

Lägenheterna för uthyrning listas av olika agenter som gör allt pappers jobb och tar 5 % av årshyran i avgift. Det kryllar av agenter och det visade sig att samma ägare läger ut sina lägenheter på flera olika agenter för att spela dem emot varandra. Vi var på massa visningar och ibland gav agenten oss samma lägenhet som vi tittat på kvällen innan med en annan agent?? Vi hittade tillslut en lägenhet som vi gillade skarpt och fick ett ok pris från våran favorit agent. När vi stod i denna lägenhet och funderade på om vi hade råd eller inte fick vi ett sms från en annan agent som erbjöd exakt samma lägenhet för 10 000 kr mindre i årshyra! Det var bara att slå till.

Så bor nu granne med den högsta skyskrapan i världen, den största fontänen i världen samt det största köpcentrumet utanför USA. Känns riktigt bra!

Bäddsoffan är uppackad och väntar på nästa besökare...