lördag 27 februari 2010

Regn

Va och tittade på tennis igår vilket var riktigt trevligt. Det var final i Dubais årliga ATP turnering. Kul var att i dubbel finalen spelade en Svensk som vi kunde heja på. Kul att han vann!

Finalen var mellan Djokovic (rankad 2a) och Youzhny (rankad 15). Det var riktigt bra spel och ett tight första set som gick till Djokovic med 7-5. I andra set hände det som händer kanske 1 % av tiden i Dubai.... Det började regna! Först lite lätt, för att sedan börja ösa ner! Så tyvärr blev matchen inställd och vi fick åka hem i trafik kaos.
Det skall tydligen komma mera regn i veckan och Gulfnews skriver att skolorna kommer stängas pga detta... heheh. tänk om skolorna stängde i Sverige när det kom lite regn och åska...

torsdag 25 februari 2010

Turist i Dubai

Bra skrivet om att komma som turist till Dubai: http://www.standbynews.com/news/8857

onsdag 17 februari 2010

Munich

För er som gillade filmen Munich eller är intresserade av Mellanöstern politik så kolla in detta:
http://gulfnews.com/gntv/news/the-murder-of-mahmoud-al-mabhouh-1.583880
Hela händelse förloppet hur en ledande Hamas person blev mördad i Dubai .

söndag 7 februari 2010

Baksidan.

Har bytt kontor nu så jag har utsikt. Satt och fikade igår eftermiddag och tittade ut genom fönstret. Rakt nedanför har vi en mataffär och på baksidan står två stora soppkontainrar. Helt plötsligt tittar en Indier upp ur soppkontainern från ingenstans. Han är där och letar efter något användbart eller ätbart.
Jag jobbar i Deira, nära flygplatsen så det är lite annorlunda här än i "nya" Dubai där det flesta Europeer bor. Att tigga är förbjudet i UAE så det som gör det åker i finkan direkt. Dock så händer det rätt ofta i Deira. Vi har varje vecka kvinnor som kommer och knackar på kontoret som ber om pengar. Vet inte var de kommer ifrån då de bara pratar Arabiska men jag tror antingen från Irak eller Palestina.
Vad som försigår på riktigt är alltid svårt att veta då tidningarna är kontrolerade.

fredag 5 februari 2010

Innebandy turnering

Igår fredag var det då åter dags för årets innebandy turnering på Svenska kyrkan. Kul detta år var att två lag flög in hela vägen från Doha. Vädret var bättre än förra året då det var otroligt varmt. Detta år var det monligt och vi fick tom några droppar regn på oss. Temperaturen var behaglig runt 20-23.
Kul var också att laget jag var med i knep bronsmedaljen!

tisdag 2 februari 2010

Dubai regler

Fick höra från en bekant igår om en galen/konstig/sjuk regel de har i Dubai. Tydligen är det inte tillåtet att ha barn om du har en inkomst under 4000 AED (ca 8000 kr) i månaden. Då det finns väldigt många här som tjänar mindre så innebär det att det får skicka hem sina barn till morföräldrar i sina hemländer. Bisarr regel!