söndag 29 november 2009

Det händer i Dubai

Expressen resor hade en intressant och annorlunda artikel om saker att göra i Dubai http://www.expressen.se/resor/1.1794478/pa-gang-i-dubai. Kul läsning då det varit en del negativ i pressen nyligen om att Dubai inte kan betala sina skulder. Det må så vara men det ändrar verkligen inte Dubai som resmål. Det finns mycket att göra här! Det som är kul är också att det händer så mycket nytt hela tiden så om man kommer 1 gång per år så kan man alltid hitta nya saker att göra.

Det nyaste är som sagt tunnelbanan som är väl värt att testa. Här är en liten film från när vi åkte tunnelbanan: http://svenskidubai.blogspot.com/2009/10/metro.html.

torsdag 19 november 2009

fortsättning

Ok, tillbaka från middag.

Så efter att gått runt lite så hittar vi tillslut en dörr in i denna mini pyramid. Innanför dörren sitter en trött Pakistanier och vi frågar om vi får gå in och titta varav han svarar 5 minuter.

När vi kommer in så är det första vi ser detta:

Mitt ute i öknen finner vi alltså världens största bil!

Men det slutar inte där! Hela salen är full av bilar av alla dess slag!!!
Kolla in dessa filmer så får ni en uppfattning hur stort det är:





Och här:


Det sjuka med detta är att dessa bilar är en mans privata bilsamling. Alla bilar tillhör Sheikh Hamad Bin Hamdan Al Nayhan (aka Rainbow Sheikh) som tillhör den kungliga familjen i Arab Emiraten. Detta är hans gamla bilar som han har tröttnat på och då han inte direkt har behov av att sälja dem så har han helt enkelt sparat dem och gjort ett museum av det...

Här följer några exempel:
Tydligen har Lamborghini producerat en Hummer på 80 talet som de planerade sälja till Amerikanska armen. Gjordes inte så många och produktionen lades ner innan den privata Hummern slog i USA.
Det fanns stora och små...

Bilar

Lovade häromdagen att berätta om det sjukaste som jag sett sedan jag flyttade hit...

I helgen var vi på väg till ett nytt öken hotell utanför Abu Dhabi som heter Qasr Al Sarab Anantara (http://qasralsarab.anantara.com/default.aspx). Mitt nästa inlägg kommer att hamna om detta fantastiska hotell.

Detta inlägg handlar om vad som hände på vägen dit... Efter ungefär 40 minuters körning rätt ut i öknen från Abu Dhabi ser jag en pyramid liknande byggnad och funderar vad nu detta är. När vi kommer lite närmre får jag förklarat av min flickvän att det kanske kan vara ett bil museum som hon har hört talas om. Eftersom vi har gott om tid så bestämmer vi oss för att stanna till och titta. Vi parkerar på en stor parkering som är helt tom och går mot den pyramid formade byggnaden. Utanför står den konstigaste husvagn jag någonsin sett:

Måste gå och äta nu så fortsätter efter middagen... strax tillbaka...

tisdag 17 november 2009

Det börjar bli kallt nu...

Har haft min kära vän Andreas på besök så det har verkligen varit fullt upp med härliga middagar, turistande, lite festande och ett fantastiskt avslut på det hela imed en lång helg i Abu Dhabi med omnejd.

Härom kvällen gick jag och Andreas till lokal puben och då slog det mig... det var nästan så att jag behövde ha en tröja på mig! Men bara nästan då det inte var för kallt men bara att tänka tanken har varit främmande sedan jag kom tillbaka hit från Sverige i början på Juli... Så nu är det svalare ute än inne för första gången sedan typ februari så äntligen kan man börja stänga av ACn och ha fönstret öppet! Tänkte bara dela med mig detta för att retas lite med alla som fryser hemma i Sverige... :)

Under våran långhelg i Abu Dhabi så fick jag uppleva något av det sjukaste jag varit med om sedan jag kom ner hit för 2 år sedan! Men detta blir nästa inlägg då jag vill inkludera lite bilder och kameran är på laddning...

Oskar

tisdag 3 november 2009

Vackert väder

Något som utmärker Svenskar (och tydligen Engelsmän) är att det alltid är en diskussion om vädret. Hur det kommer bli, hur det är eller hur det var. I Dubai är detta rätt onödigt för det är i princip alltid: varmt och sol. Antingen är det djävligt varmt eller bara varmt.



Jag driver sidan http://www.dubaiguide.nu/ och de flesta som hittar till sidan söker just på Dubai + väder. Av top 10 sök via google så är 6 relaterade till väder och top 3 är alla om väder i Dubai på något sätt.

Så här kommer väderleks rapporten för 2010:
- Maj - September riktigt djävla varmt
- Resten av året varmt
- Risk till regn är mellan December och Februari och risken är liten

Vi var på stranden igen i fredags och när vi åkte därifrån så poppade jag "Oh boy, vilket vackert väder" med Peps Person. Riktigt skön låt när man är på bra humör eller vill bli på bra humör. Blir lite fel här i Dubai dock då det i princip alltid är bra väder...