onsdag 29 juli 2009

Våran pool


Här hänger jag på helgerna.

fredag 24 juli 2009

Kulturella skillnader

Något som alltid är intressant att diskutera är likheter och olikheter mellan Svenskar och personer från andra länder. I ett mång kulturellt samhälle som Dubai så märker man det dagligen. Oftast på arbetsplatser där man märker hur olika vi är. Ofta är auktoritär frågan något som är annorlunda. Som Svensk har man inte respekt för titlar utan snarare kompetens. Det kan inte vara många länder i världen där man kallar sin lärare för första namn tex. Detta speglar sig på arbeten då Svenskar är vana att ifrågasätta om det tycker att något inte är rätt. En titel spelar ingen roll om vi anser att förslaget är dåligt. Många andra kulturer har så mycket respekt för chefer och titlar att det aldrig skulle ifrågasätta.

Det finns 3 specifika saker som enligt min erfarenhet är väldigt unikt för Svenskar och är väldigt djupt rotat:
1, Man dricker inte alkohol och kör bil!
2, Man slår/agar inte barn i uppfostringsyfte!
3, Allt knark är knark och allt knark dödar dig!

Många andra kulturer tummar på dessa 3, för oss Svenskar, heliga principer. Jag vet inte riktigt hur det har blivit så rotat hos oss för det är verkligen inte lika djupt rotat i andra kulturer. Jag som Svensk tror stenhårt på dessa principer (i alla fall nummer 1 och 2) och jag blir lika upprörd varje gång någon här i Dubai tar bilen hem från krogen stupfull.

Antar att det är upp till oss utlandssvenskar att sprida dessa principer till våra utländska vänner!

fredag 17 juli 2009

Ny kultur

För de som har arbetat i Dubai vet att de ofta är blandade kulturer med folk från hela världen på arbetsplatserna. Det finns inte många Emirater i privata företagen och jag har aldrig arbetat med någon.

På min nya arbetsplats finns det 2 från Sri Lanka, 1 från Japan, jag från Sverige och resten är ca 150 st Indier. Inte så stor blandning helt enkelt. Jag måste därför lära mig deras kultur och komma in i hur det jobbar. Jag har redan börjat med att snacka Cricket... snart får jag väll sätta mig in i Bollywood stjärnorna!

måndag 13 juli 2009

Nytt jobb

Har börjat nytt jobb härnere i Dubai vilket är spännande. Mitt nya jobb innebär att jag sitter på andra sidan så att säga och jobbar mot hotellen. Företaget jag jobbar för heter HelmsBriscoe och är störst i världen på grupper. Vi gjorde ca 3.5 miljoner hotellnätter under 2008!

Vi hjälper företag att hitta och förhandla med hotellen för deras grupper. Så om ett större företag vill ha en konferensresa till Maldiverna så kan de kontakta oss så hittar vi hotell åt dem. Då vi har tillgång att boka hotell i hela världen genom vårat data system så kan vi underlätta något otroligt för stackars mötesplanerare i företag som inte hinner gå igenom hotell och olika destinationer.

Mitt jobb är att sälja in detta till företagen samt att bygga en sälj organisation kring detta i Mellan Östern. Känns kul och spännande att bygga upp något från början.

Idag ska jag till Abu Dhabi för att kolla in lite hotell. Ser fram emot att se Emirates Palace som är ett väldigt flådigt hotell i huvudstan. Antagligen snäppet värre jämfört med Burj Al Arab.

Återkommer med rapport.

lördag 11 juli 2009

Nya lägenheten

Har som sagt flyttat in i ny lägenhet i området Greens. Trivs grymt bra hittills då det är lite grönska i området till skillnad från min förra lägenhet i Al Barsha där det bara var sand och byggnader. Då lägenheten inte var möblerad spenderar vi helgerna på IKEA och Home Centre. Kul att bygga bo men självklart går det pengar.

Har äntligen skaffat Internet i lägenheten!