torsdag 28 maj 2009

Semester

Då var det dags för sommar semester!

Åker hem till Sverige 4 veckor för att njuta!

Jag kommer njuta av: regn, ljusa kvällar, kebab pizza, familjen, mormors mat, vänner, segling, grönska, kubb spel, bastu bad mm

Bloggen som handlar om Dubai kommer därför inte uppdateras på ett tag men jag är tillbaka i Juli med nya äventyr från mellan östern.

Oskar

torsdag 21 maj 2009

International City = Stinky City

Skrev i mitt förra inlägg att International City är samma som Stinky City och tänkte med detta inlägg förklara vad jag menar.

Dubai har som jag sagt tidigare växt något enormt de senaste 5-10 åren och ibland har utvecklingen gått lite för snabbt.

Avlopps rören är inte dragna direkt till något reningsvärk utan kommer istället till massa olika tankar runtom i staden som möste tömas. Det går till så att natte tid så kommer bajsbilen och slangar upp all skit för att sedan köra ut i öknen där det finns ett reningsvärk. Vi åkte förbi där en gång då vi körde vilse på väg till outlet mall. Jag har aldrig sett så många lastbilar på ett och samma ställe! Inte ens när jag åkt igenom Scania staden Södertälje! Alla dessa lastbilar måste alltså tömma sin (min) skit därute och det är gigantiska köer för att komma fram. Hörde någon säga att ibland så måste chaufförerna vänta upp till 10 timmar innan det kan tömma!

International City är ett rätt så nytt område med ca 60 000 invånare som är byggt lite utanför staden som en liten förort. Denna förort ligger inte så långt från detta reningsvärk och när vinden ligger på åt fel håll så kommer lukten... därav Stinky City...

onsdag 20 maj 2009

Ny lägenhet

Så nu har det löst sig med nya jobbet och jag kommer på måndag flyga till Tyskland för att gå på Imex, vilket är världens största mässa för mötesindustrin, med det nya jobbet. Efter det bär det av hem till Svedala för att njuta av Svensk sommar.

Har letat ny lägenhet då min tidigare lägenhet tillhörde förra jobbets. Priserna har gått ner jätte mycket så jag lyckades hitta en jätte fin lägenhet i området Greens. Det är nybyggda hus och området är trevligt med mycket grönska. Poolområdet är fantastiskt!

Det är en stor flytt som pågår i Dubai just nu då priserna har gått ner med 30-40 %. (För att ni hemma i Sverige ska förstå områdena sätter jag Svenska orter som på nått sätt kan jämföras) Folk som tidigare bodde i Sharjah (Uppsala) flyttar till International City eller Stinky City (Upplands Väsby), de flyttar till Discovery Gardens (Sollentuna), de flyttar till Greens (Solna) och de i Greens flyttar till Dubai Marina alt Jumeirah Beach Residence (Innerstan, Östermalm eller Kungsholmen). Så jag passar på att uppgradera också från Barsha (Täby) till Greens (Solna)

Hursomhelst är jag riktigt nöjd med denna flytt då nya lägenheten är riktigt fin!

onsdag 13 maj 2009

Processen

Ni som tvingades läsa Processen med Franz Kafka kanske känner igen er i detta inlägg.

Har sagt upp mig från mitt förra jobb då jag har fått ett bättre erbjudande härnere.

Vad mitt förra jobb valde att göra då jag sa upp mig var att sätta en "bann" på mig vilket innebär att jag inte kan arbeta eller komma till Dubai under 1 år. De gjorde det för att sätta ett exempel för de som är kvar. Många har sagt upp sig inom loppet av några veckor pga av dåligt ledarskap och imed detta tror det att det som är kvar inte kommer våga säga upp sig.

Igår åkte jag till immigrations myndigheten för att klargöra vad denna "bann" innebär för mig då min förra arbetsgivare inte ville svara på mina frågor. Jag hade med mig en kompis som är Egyptier då det är lättare om man har någon som kan prata Arabiska med sig(eller kan Habibi språket som jag säger).

Hos myndigheterna började min process. På bottenvåningen fanns massa olika myndighetspersoner bakom rader av skrivbord. Den första personen vi pratade med sa till oss att gå till första våningen. Vi gick till första våningen och letade efter någon att prata med. Då kl var 17:00 hade alla på första våningen gått för dagen (myndigheterna arbetar till kl 14:00). Vi gick tillbaka till bottenvåningen och frågade en dam där som pekade oss till nästa person. Denna person tog mitt passnummer och började gå igenom mina dokument. Efter ca 10 minuter gick han ut från sitt skrivbord och gick över till den första personen vi hade pratat med... fan tänkte vi nu kommer han säga till oss att gå till första våningen igen... men denna gång gick det bra. Det sa några ord på Arabiska och sen fick jag vänta ca 10 minuter till. Efter detta fick jag min dom. Ja, det var en 1 årig bann på mig från min förra arbetsgivare men då det tekniskt sätt inte har rätt att göra detta så lyfte de min bann och sa att jag nu inte skulle ha några problem att ansöka om nytt visa. Puuhh! Vilken lättnad!

Så som det ser ut nu blir jag kvar minst 1 år till härnere.

måndag 4 maj 2009

Valborg

Något som händer för många utlandsvenskar är att nationalkänslan förstärks något otroligt! Sverige nämns alltid som ett paradis och vi åker till Ikea och handlar godis och Kalles kaviar (som jag inte äter hemma i Sverige).

Så under Valborg var det stor uppslutningen på Svenska kyrkan för att fira att våren äntligen är här. Skillnaden är som jag sagt tidigare att sommaren inte är något att se fram emot härnere då det kan bli otroligt varmt.

Kören sjöng Valborgs sånger och hemlängtan var stor! Det blev lite kultur krock under Vintern rasat som du kan se på filmen nedan: