torsdag 26 mars 2009

Semester

Sitter i lägenheten med 10 minuter kvar till taxin kommer. Det är dags för semester igen och denna gång bär det av österut. Först Hong Kong i 5 dagar. Ska bli skönt och komma bort från Dubai och se lite annat. Ibland är livet lite plastigt på nått sätt härnere. Det är en sån stor blandning av kulturer så man vet ibland inte vart man är.

Mycket händer på hotellet vilket är kul. 95 % beläggning i Mars månad ska man inte klaga på! Hotellen på stranden i Dubai måste vara de enda hotellen i världen som har denna belägning! Hörde från en hotelier i Bangkok att där låg det på runt 40 % och från en annan att Peking har mellan 10-20 %... Vi får se hur länge det håller i sig!

torsdag 5 mars 2009

Dubai - lågkonjunktur

En skillnad som känns här nere är att det är betydligt mindre trafik vilket är otroligt skönt. För 6 månader sedan kunde det ta nästan två timmar från Marina in till stan om man åkte under rusningstrafiken. Man fastnar fortfarande men det går betydligt snabbare än tidigare och rusningstrafiken håller inte på lika länge som tidigare. Min egen teori är att det är en kombination av tre saker - förbättrade vägar till Sharjah (grann Emiraten där många bor), många har lämnat Dubai samt att många byggprojekt har lagts på is.

Hur många som har lämnat Dubai är som jag skrivit tidigare mycket svårt att få exakta siffror då det hemlighålls av staten.

Att byggprojekten som lagts på is påverkar trafiken beror på att tidigare så var vägarna fulla med bussar som bussade ut byggarbetarna till sina labour camps i öknen och dessa har minskat betydligt.

Så än så länge är det bara positivit för mig med lågkonjunktur. Vårat hotell är fortfarande fullt men trafiken är betydligt mindre!