tisdag 28 oktober 2008

Innebandy i Dubai

Nyss hemkommen efter innebandy. Spelade utomhus vid Svenska Kyrkan i Dubai. Det var svettigt!

Innebandy säsongen i Dubai är nog ungefär samma som i Sverige. Skillnaden är att i Sverige börjar man spela igen när det är mörkt efter jobbet och man spelar inomhus. Här börjar man spela då temperaturen har gått ner tillräckligt för att spela ute! Det är nu ca 30 grader på kvällarna så betydligt behagligare.

söndag 19 oktober 2008

The Address, Emaar hotels

Hade förmånen att provbo ett av de nyaste hotellen i Dubai i helgen.

Emaar är det andra största företaget inom fastighets branschen här i Dubai och de har lanserat ett hotell varumärke som kallas the Address. Från början sysslade Emaar enbart med fastigheter men har nu också bestämt för att driva hotell. Expansions planerna är stora med 100 hotell inom 3 år som mål.

Vi checkade in på deras första hotell, som är deras flaggskepp, i torsdags och jag var verkligen imponerad. Det är ett så kallat "lifestyle" hotell vilket innebär hip design. De har lyckats väldigt bra med detta med trendiga uniformer, snygg bar, jätte coola korridorer och rum. Han som är CEO för detta projekt är föredetta divisions chef för Ritz Carlton mellan östern vilket självklart innebär att han har plockat över massor av folk från Ritz Carlton. Ni som är insatta i hotellbranschen vet vad Ritz Carlton innebär, en riktigt hög service nivå! Måste tyvärr säga att servicen nästan var lite för mycket. När man går till restaurangen och väl är framme har 5 personer kommit upp och sagt hej och frågat hur ens dag har varit... Men hotellet är nyöppnat och jag antar att det tar lite tid för personalen att komma in i det.

Hotellet ligger mitt i det nya området Burj Dubai med utsikt över världens högsta skyskrapa.
På bilden nedan är hotellet den näst högsta byggnaden.

lördag 11 oktober 2008

Burj Dubai - världens nu högsta byggnad

Dubai bygger såklart världens högsta skyskrapa. Det är inte ännu klart hur högt det kommer bli men som det ser ut nu så kommer det sluta någonstans runt 800 meter. Det är en fascinerande byggnad att se och särskilt på lite avstånd. När man är nära förstår man inte riktigt men är man på avstånd och ser Dubai skyline så inser man hur otroligt hög denna byggnad är.



Hela området runt tornet heter Burj Dubai Downtown och blir ett nytt riktigt läckert område. Var på visning på ett nytt hotell i området som heter The Address och fick lite information om vad som händer. Burj Dubai Downtown kommer innehålla världens högsta byggnad, världens största shoppig centrum samt världens högst sprutande fontän.

Detta område byggs av ett av de stora byggföretagen här i Dubai som heter Emaar. De andra stora byggföretaget i Dubai heter Nakheel. Detta företag lanserade sitt nya torn på Cityscape 5 October 2008 som kommer heta Al Burj och troligen var högre en 1 km. Dessa två företag tävlar alltså om titeln världens högsta byggnad. Det verkar som Nakheels torn blir längre men Emaars Burj Dubai kommer ha titeln minst 5-6 år in Al Burj är klart.

tisdag 7 oktober 2008

Dykresa Oman Mussandam

Har nu kommit hem från min dyk resa till Oman. Hade en fantastisk helg! Klippte ihop en snabb video:




Så det var tre dagar på en båt och eftersom jag storm trivs på båtar har jag gått runt med ett leende på läpparna hela helgen. Vi cruisade runt mellan olika dive spots och det var totalt 5. Då jag fortfarande inte har tagit mitt dyk cert så blev det 1 dyk med tuber och resten snorkling.

Dykningen var inte fantastisk men bra. Såg en sköldpadda och en liten rocka. Om dykningen var sådär så var stjärnhimmeln fantastisk. Sov utomhus och räknade stjärnor halva natten, grymt vackert. Ser inte så mycket stjärnor i Dubai då det är så mycket ljus.

Oskar

onsdag 1 oktober 2008

EId

Då var Ramadan slut och detta firas med en lång helg som kallas Eid. Det är ungefär som jul för oss. Man träffar familjen, äter en massor och ger gåvor till varandra. Detta är helgdag för oss här i Dubai. Som jag skrivit tidigare beror helgdagarna på månen... I måndags eftermiddag visste vi fortfarande inte om vi skulle vara lediga tisdag - onsdag eller onsdag - torsdag. Inte lätt att planera något när ens helgdagar beror på månen! Kl 21:00 måndags kväll fick vi reda på att vi var lediga tisdag - onsdag. Jag har alltså nu haft ledigt i två dagar. De flesta trodde att Eid skulle infalla onsdag - torsdag vilket skulle innebära lång helg (fredag - lördag är helg här). Min kollega bokade en resa till Egypten över denna helg som han inte kunde åka på eftersom han nu måste jobba torsdag.

Jag har trots detta haft två sköna lediga dagar. Idag var jag på Montgomery golfbana och slog lite på deras driving range. Det var skönt och temperaturen börjar bli behaglig nu. Imorgon ska vi på en dykresa till Oman. Vi sticker ut med en båt 3 dagar och lägger till vid olika dyk spots. Ska bli riktigt härligt!

Eid Mubarak!