onsdag 30 april 2008

Boxnings match

Den 20 April 2008 hände det som inte fick hända!

Som jag tror att dom flesta känner till så gick jag och Christoffer våran tredje boxning match detta datum. Eftersom proffsboxning är förbjudet i Sverige så sker alltid våra matcher utomlands. Jag, Oskar “de la Hoya”, var dåligt förbered inför denna match. Kaxig som jag var efter ha vunnit dom två första matchen så la jag ner min boxning träning och nöjt av livet i Dubai och segerns sötma (se http://www.uppdig.nu/2007/12/15/showdown-on-aland-directors-cut/ och http://www.uppdig.nu/2007/09/25/the-kungsholmen-knocker-vs-oskar-de-la-hoya/). När Krille the kungsholmen knocker kom på besök var jag inte speciellt nervös då jag såg framför mig en enkel seger även denna gång… Vad jag inte kände till var att Christoffer hade, som han själv beskriver det, jobbat med “jordens mest överarbetade practical joke”… Läs mera här och kolla framförallt in videon: http://www.uppdig.nu/2008/04/16/vad-jag-morkade-under-februari/.

4 dagar innan match får jag alltså berättat för mig att min kära vän hade tränat Thaiboxning 4-5 timmar dagligen i 30 dagar i Thaiboxningens hemland Thailand. Jag har dom senaste 6 månaderna tränat 3 timmars thaiboxning… jag började bli nervös…

Matchen utfördes mitt i en park i Dubai som kallas Safa Park. Vi hade två dommare och två vid filmkameran. Resultatet kan ni se här: http://www.uppdig.nu/2008/04/27/the-mayhem-in-the-middle-east-fight-3/

Detta blev den tuffaste matchen någonsin, så mamma du kanske inte ska titta på denna video…

Efter domslut vann The Kungsholmen Knocker med 2-1 i ronder och La Hoya drog sig skamsen tillbaka.

Inför returmatchen i Juni ryktas det om hemliga träningsläger, dopning, hemliga kampsporter… Ingen vet säket det enda som är säkert är att i slutet på Juni smäller det igen…

tisdag 29 april 2008

Besök

Mycket har hänt sedan den senaste posten!

Jag har haft besök efter besök och det har varit mycket trevligt!

Mor kom på besök tillsammans med sin fd sambo Björn (efter sin Dubai vistelse har dom uppgraderat till man och hustru!), sedan kom min kära bror och hans flickvän och avslutningsvis kom två av mina närmsta vänner ner Christoffer och Minna (kom iförsej upp då hon bor i Sydafrika). Det har varit mycket trevligt men också mycket tröttsamt. Fullt av aktiviteter varje dag plus jobbet. Första kvällen själv var igår och jag njöt ordentligt av att bara softa på soffan helt själv. Idag känns det dock lite tomt och ensamt… saknar alla redan… men så är livet utomlands, långt till gamla vänner. Tack alla som har kommit och hälsat på! Det har varit fantastiskt trevligt!

Det börjar bli varmt nu! På dagarna närmar vi oss 40 sträcket och detta är bara början säger dom. Ser inte lika mycket fram emot sommaren här som jag brukar göra hemma i Svedala. På sommaren går temperaturen tydligen över 50 och med den väldigt höga luftfuktigheten går det väll att jämföra med min kära vän Christoffers bastu på Åland fast med skillnaden att det inte går att stänga av. Brukar dock jämföra det med en riktigt kall vinter i Sverige. En kall vinter så är man trots allt mest inomhus. Man tar sig till bilen för att ta sig till jobbet och sedan hem och in i värmen. Här gör man samma sak fast man flyr till kylan inomhus och ACn.

Firade 30 års dagen med pompa och ståt förra veckan. Hade hemma fest och det var riktigt trevligt. Hade 10 olika nationaliteter representerade! Detta är absolut en av de saker som jag gillar med Dubai, den internationella mixen av människor.

För er trogna läsare som är upprörda över att bloggen inte har uppdateras så skyller jag allt på min granne i rum 104 som har kodat sitt trådlösa Internet!

mvh

Oskar