måndag 21 januari 2008

Turista i Dubai, turist i Dubai

Jag fick frågan om hur det är att vara turist i Dubai och vilka aktiviteter man kan göra. Öken safari är riktigt häftig och en annorlunda upplevelse. Det finns väldigt många företag som erbjuder öken safaris och det är något att rekommendera för er som kommer hit på besök. Att åka 4wd upp och ner för sanddyner är en riktigt cool natur upplevelse. Om du även har tid att sova över i öknen är det verkligen att rekommendera. Att äta middag ute i det fria en stjärnklar kväll är en häftig upplevelse.

Shoppingen är bra och utbudet enormt. Prisnivån är något under Sverige. Elektronik sägs vara ännu biligare. Passa på att fynda en bra digital kamera när du är här. Biligast är det oftast i Carrefour en stor Fransk varuhus kedja som finns i dom flesta shopping center i Dubai. Få informationen från dom mindre butikerna där servicen är bättre gå sedan till Carrefour för att inhandla…

Något som jag personligen gillar med Dubai är utbudet av restauranger. Det finns hur mycket som helst att välja mellan! Då det är otroligt mycket hotell i stan och dom flesta hotell har 5-8 restauranger kan ni förstå utbudet.

Utelivet är också bra med många bra barer och klubbar. Jag kan rekommendera Bharasti, 360, Traders Vics för att nämna några.

Gillar du Golf är Dubai också rätt ställe att åka till då det finns många bra golfbanor runt om stan.

Är du intresserad av kultur är det nog inte rätt ställe att åka till. Landet är bara 36 år gammalt och innan oljan var lokal befolkningen nomader med kameler.

Angående prisnivån så är det strax under Sverige. När det gäller att äta ute finns allt från enorm lyx till enkla Indiska och Arabiska restauranger.

Kommer du som turist 1 vecka kommer du ha ett fullspäckat schema med många intressanta upplevlser. Hoppas att detta svarade på din frågor Kalle.
mvh

Jag har också gjort en enkel guide till Dubai som du hittar här: www.dubaiguide.nu

Oskar Andermo

fredag 18 januari 2008

Regn i Dubai

I veckan hade Dubai 3 dagar av regn. Då dom inte är vana med regn härnere så innebär det trafik kaos!!!!

Det finns inget ordentligt system för att föra bort regnvattnet vilket innebär mängder med vatten på vägarna. För mig var det ok då jag åker småvägar till jobbet utan någon trafik, det tog 30 minuter extra för mig enbart.

För vissa tog det mer en 3 timmar att ta sig till jobbet. Det var total kaos på vägarna med 500 olyckor kl 12:00.

Nu har det slutat regna och hoppas att det är det sista regnet 2008…

Oskar Andermo

tisdag 15 januari 2008

George W Bush

En rolig grej hände i söndags på jobbet. 10 minuter innan vi skulle gå för dagen fick vi ett email från våran general manager att måndag är Public Holiday… Anledningen till detta var att dagen efter skulle George Bush komma till Dubai. Då han inte är så populär i denna del av världen stängdes stora delar av Dubai av av säkerhetsskäl. Den största motorvägen Sheikh Zayed, som binder ihop stora delar av Dubai, stängdes av. Sheikh Mohammed (eller Sheikh Mo som vi kallar honom..) , ruler of Dubai, bestämde att förklara Måndagen som en allmän Public Holiday. Det är förståligt då ingen hade kunnat ta sig till jobbet då den största motorvägen är avstängd. Det hade blivit totalt kaos med timmar i bilköer. Det är skönt med en ledare som kan göra lite som han själv vill.

En del av Bush syfte med resan till mellanöstern var att förbättra relationerna med Arab världen och han lyckades verkligen i Dubai då alla var jätte glada att få en dag ledigt. Måndag kvällen åt jag middag med vänner och vi skålade alla och tackade Bush för den nya Public Holiday som vi kallar St Bush day

söndag 6 januari 2008

Helgdagar

En grej som ar jobbig har i Dubai ar att helgdagar beror pa manen…

Alla helgdagar utom Nationaldagen ar olika och exakt datum kan inte bestammas forran manen star ratt och detta utropas av nagon Imam i Mecka om jag har forstatt det hela ratt. Vi har alltsa en helgdag denna vecka och idag ar det sondag och vi vet fortfarande inte om helgdagen kommer vara pa tisdag, onsdag eller torsdag. Lite svart att planera veckan…

onsdag 2 januari 2008

Allmänt

Nyarsafton firades med en hemmas fest hos Greg. Hans foraldrar har investerat i en lagenhet har i Dubai i ett omrade som heter Marina i “nya” Dubai. Marina ar ett uppbyggt omrade med restauranger och en liten smabats hamn. Vid tolvslaget gick vi ner till deras pool omrade (dom flesta lagenhets complex har ett pool omrade) for att titta pa fyverkerier fran alla strand hotellen. Det var riktigt bra. Vi var ca 15 st dom flesta fran jobbet. Som vanligt en salig blandning av nationaliteter. Danmark, Sverige, Tyskland, Turkiet, Egypten, Filipinerna, USA, Indien mm var representerade. Det blev en mycket trevlig afton.

Jag fick fragan vad en sales manager gor pa ett hotell sa jag tankte svara lite kort pa detta. Saljavdelningen ser till sa att vi far business till hotellet. Detta gors genom olika kanaler och olika segment. Exempel pa olika kanaler ar Internet, resebyraer, direkt till hotellet mm. Vi har affarsresenarer och privat resenarer hos oss. Salj organisationen ar oftast uppdelad pa en Director of Sales, nagra sales managers, nagra sales executives och en sales cordinator. Director of sales har det overgripande ansvaret - personal ansvar och strategiskt ansvar. Hos oss har han aven hand om nagra av dom storsta kunderna. Sales managers, som jag jobbar som, ar ofta ansvariga for stora kunder och kanske ett segment. Jag jobbar mest med privat marknaden medans den andra sales managern jobbar mest med foretags kunder. Vi har tva sales executives som ar junior saljare. Dom gor i princip samma som sales managers men har mindre kunder. Sales cordinatorn haller kolla pa oss.

Som sales manager for privatmarknaden sa ser jag till att knyta upp kunder med ramavtal. Nar avtalen val ar skrivna galler det for mig att halla bra relation till kunderna sa att avtalen anvands. I mitt jobb ar det meningen att jag ska vara ute hos kunder sa mycket som mojligt. Det blir darfor mycket tid i bil. En optimal dag sa har jag kundbesok pa formiddagen fram till ca kl 1500 sedan tillbaka till kontoret for admin och boka mera besok. Hoppas att detta besvarade din fraga Niclas.

mvh

Oskar Andermo